Telefoanele au nevoie de protecție?

În ultimii ani, numărul utilizatorilor de telefoane a crescut drastic. Odată cu această creștere, a crescut și numărul celor care își de protejază telefonul din ce în ce mai mult.

Are telefonul meu nevoie de protecție anti-virus?

În trecut, doar computerele aveau nevoie de protecție antivirus. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea smartphone-urilor, mulți oameni se întreabă dacă telefonul lor are nevoie și de protecție antivirus. La urma urmei, smartphone-urile sunt în esență mini computere pe care le folosim pentru orice, de la verificarea e-mailului până la operațiuni bancare. Deci, telefoanele au nevoie de protecție antivirus?

Tipuri de viruși pentru telefon

Există multe tipuri diferite de viruși de telefon care vă pot infecta dispozitivul. Unele dintre cele mai comune includ:

Malware: Acesta este un tip de software conceput pentru a vă dăuna telefonului sau a vă fura informațiile personale. Programele malware pot fi instalate pe telefon fără ca tu să știi, așa că este important să fii atent când descărcați aplicații și fișiere de pe internet.

Trojan: un trojan este un tip de malware care se deghizează într-o aplicație sau fișier legitim. Odată instalat pe telefonul dvs., acesta poate oferi hackerilor acces la informațiile dvs. personale sau le poate permite să vă controleze dispozitivul de la distanță.

Spyware: Spyware este un tip de malware care urmărește activitatea dvs. online și trimite aceste informații înapoi persoanei care l-a instalat. Acesta poate fi folosit pentru a fura date sensibile, cum ar fi parole și numere de card de credit, sau pur și simplu pentru a vă spiona.

Cum se răspândesc virușii telefonici?

În ultimii ani, virușii de telefon au devenit din ce în ce mai des întâlniți. Dar cum se răspândesc acești viruși?

Există câteva moduri prin care virușii telefonici se pot răspândi. O modalitate este prin intermediul aplicațiilor care sunt descărcate din surse nedemne de încredere. O altă modalitate este făcând clic pe link-urile din e-mailurile de phishing sau mesajele text. Și, în sfârșit, virușii se pot răspândi și prin conexiuni Bluetooth.

Deci, cum vă puteți proteja telefonul de acești viruși? Cel mai bun mod este să descărcați aplicații numai din surse de încredere, cum ar fi Magazinul Google Play. De asemenea, ar trebui să aveți grijă când faceți clic pe linkuri din e-mailuri sau texte, chiar dacă acestea par să provină dintr-o sursă de încredere. Și, în sfârșit, conectați-vă numai la dispozitivele Bluetooth în care aveți încredere.

Cum să aflu dacă telefonul meu are un virus

Există câteva semne care arată că telefonul dvs. poate avea un virus, inclusiv:

1. Bateria se consumă neobișnuit de repede.

2. Observați că apar aplicații noi pe ecranul de pornire, chiar dacă nu le-ați descărcat.

3. Telefonul începe să funcționeze mai lent decât de obicei.

Vedeți mesaje ciudate sau ferestre pop-up care apar pe ecran.

Dacă observați oricare dintre aceste semne, este posibil ca telefonul dvs. să fi fost infectat cu un virus sau malware. Pentru a fi în siguranță, ar trebui să rulați o scanare antivirus cât mai curând posibil pentru a vedea dacă este detectat ceva. Există o serie de aplicații antivirus gratuite disponibile atât pentru utilizatorii de Android, cât și de iPhone. După ce ați instalat o aplicație antivirus, deschideți-o și executați o scanare pentru a verifica dacă există amenințări pe dispozitiv.

Puteți citi un articol asemănător pe: https://www.bluetek.ro/news/husele-de-telefon-personalizate-un-cadou-practic.html

Cum să elimin un virus de pe telefonul meu

Dacă telefonul dvs. a fost infectat cu un virus, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a-l elimina.

Mai întâi, încercați să reporniți telefonul în modul sigur. Acest lucru va dezactiva toate aplicațiile terțe, așa că dacă virusul provine de la una dintre aceste aplicații, ar trebui să puteți scăpa de el repornind în modul sigur. Dacă acest lucru nu funcționează, puteți încerca să resetați telefonul din fabrică. Acest lucru vă va șterge toate datele, așa că asigurați-vă că faceți copii de rezervă pentru orice lucru important înainte de a face acest lucru.

Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu funcționează, poate fi necesar să vă duceți telefonul la un profesionist pentru a elimina virusul.

În final, protejați telefonul de deteriorare

Telefonul dvs. este una dintre cele mai importante piese de tehnologie pe care le dețineți, așa că este important să vă asigurați că este bine protejat.

1. Folosiți o husă: aceasta este o modalitate ușoară de a adăuga un strat suplimentar de protecție telefonului dvs. Asigurați-vă că alegeți o carcasă care este durabilă și care nu va adăuga prea mult volum. De asemenea, puteți alege folii protectie ecran telefon ca să vă asigurați.

2. Păstrați-l curat: murdăria, praful și alte resturi pot deteriora elementele interne și ecranul telefonului. Asigurați-vă că vă curățați telefonul în mod regulat cu o cârpă moale și uscată.

3. Evitați să-l scăpați: chiar dacă aveți o husă pe telefon, căderea acestuia poate provoca totuși daune. Încercați să evitați apa dacă este posibil.