MADR ne indeamna sa sarbatorim „Ziua Nationala a produselor agroalimentare romanesti”, prin evenimente organizate la nivel national. Taranul si munca sa merita incurajare, apreciere!

[ad_1]

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează o amplă și… necesară campanie de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimentele de calitate obținute pe plan local, sub denumirea Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!

Seasonal agricultural market goods display. Colorful fruits and vegetables for autumn decorations at the agriculture fair. – Image

Împreună cu producătorii români, haideți să sărbătorim „Ziua Națională a produselor agroalimentare românești” prin organizarea a 100 târguri și evenimente, la nivelul întregii țări, în perioada 8 – 10 octombrie 2022.

În București, târgul organizat în curtea MADR cu ocazia “Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești”, care își va deschide porțile sâmbătă 8 octombrie 2022, ora 9:00, își așteaptă oaspeții cu o gamă variată de produse de calitate: preparate din carne, lapte, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate, băuturi spirtoase și vin, miere, dulcețuri, expuse de producători, fermieri sau operatori economici. De asemenea, la târgul din curtea MADR veți fi întâmpinați pe acordurile Ansamblului Jidvei România și veți putea degusta borș de pește, pregătit de bucătari pricepuți din zona Dobrogei, preparate din carne pe grătar și dulciuri. Oferta pregătită pentru consumatori include produsele atestate tradițional, după o rețetă consacrată, produse montane, precum și cele înregistrate pe scheme de calitate europene, produse certificate ecologic, din toate zonele țării.

„Produsele românești trebuie să ocupe vitrinele magazinelor şi să umple mesele consumatorilor pentru că sunt extraordinar de bune, iar producătorii noștri valoroși ştiu să le pregătească şi o fac cu mult suflet. Noi trebuie să fim stăruitori în a ne păstra tradițiile și să consumăm ceea ce produce pământul, avem un patrimoniu gastronomic extrem de bogat pe care nu trebuie să-l neglijăm. Vă îndemn pe toți să faceţi ca mine: să mâncaţi românește!”, a declarat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre DAEA.

Alături de producători, de bunii țărani care lucrează cu sârg pământul și care vor expune spre vânzare produse agroalimentare, se vor afla și reprezentanți ai Stațiunilor de Cercetare și Dezvoltare de la Mărăcineni, Voinești, Ștefănești, Valea Călugărească, Dăbuleni, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr (INCDCSZ) Braşov, care vor oferi consumatorilor fructe de sezon autohtone, vinuri din soiuri autentice, cartofi, produse apicole, dovleci și cartofi dulci, precum și multe alte produse pe care consumatorii sunt așteptați să le descopere în curtea MADR.

foto: Facebook, ziare.com

Articolul MADR ne indeamna sa sarbatorim „Ziua Nationala a produselor agroalimentare romanesti”, prin evenimente organizate la nivel national. Taranul si munca sa merita incurajare, apreciere! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link