La ce reduceri să ne așteptăm de Black Friday? (P)

[ad_1]

Black Friday, unul dintre cele mai așteptate evenimente de reduceri pentru magazinele online și nu numai se apropie cu pași repezi. Ca în fiecare an, comercianții își pun la punct din timp cele mai mici detalii astfel încât să se pregătească cu reduceri și promoții pe placul consumatorilor și să fie la înălțimea așteptărilor acestora.

La ce procente de reduceri să ne așteptăm de Black Friday 2022?

Dacă până acum eram obișnuiți cu procente mari de discount, de la 50% și chiar până la reduceri afișate și de 90% sau chiar mai mult, verificările realizate de o comisie specială pentru Black Friday a celor de la ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) în anul 2021 ne fac să credem că în acest an vor scădea valorile afișate. Totuși, asta nu înseamnă că reducerile vor fi mai mici, ci din contră. Putem fi siguri că reducerile afișate sunt cele reale și că produsul pe care îl dorim se bucură într-adevăr de o scădere considerabilă a prețului.

Ca o medie, până acum reducerile practicate în perioada evenimentului de Black Friday au fost situate, procentual vorbind, undeva între 20% și 50%, cu mici variații. Credem că și Black Friday 2022 ne va întâmpina cu reduceri măcar în zona mediei amintite, istoricul evenimentului fiind unul pozitiv în acest sens.

Care sunt categoriile de produse ce vor beneficia de cele mai mari reduceri?

În România, printre cele mai mari magazine online care s-au alăturat valului Black Friday și care înregistrează cele mai multe vânzări se numără eMAG, Flanco și Altex, comercianți recunoscuți în domeniul electronicelor și electrocasnicelor. Peste 70% dintre vânzările înregistrate în anii precedenți au fost la produse din categoria IT&C, ceea ce înseamnă că românii sunt preocupați de partea tehnologică și sunt deschiși către noutățile din domeniu. Și dacă cererea cea mai mare din anii trecuți a fost pentru produse din categoriile amintite, cu siguranță că reducerile cele mai mari din acest an vor fi aplicate produselor cu cererea cea mai mare, printre care se numără telefoane, laptopuri, tablete, smartwatch-uri, televizoare și alte electrocasnice.

Printre cele mai dinamice domenii din punct de vedere al vânzărilor înregistrate în perioada de Black Friday a anului trecut s-au numărat și domeniul Fashion, bijuteriile și alte accesorii, articolele pentru copii, precum și produse din categoria Casă și Grădină. Astfel, ne așteptăm ca și în aceste domenii să fie reduceri considerabile în campania ce urmează.

Când vor fi cele mai mari reduceri de Black Friday?

Deși majoritatea magazinelor își extind perioada de reduceri de la câteva zile la câteva săptămâni, cel mai mare trafic și cele mai multe tranzacții se înregistrează chiar în ziua de vineri în care se dă startul campaniei de Black Friday la eMAG. În concluzie, și cele mai mari reduceri vor fi tot în acea zi, motiv pentru care îți recomandăm să urmărești cu atenție și din timp magazinele participante la campanie.

Articolul La ce reduceri să ne așteptăm de Black Friday? (P) apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link