Inspectia Muncii pune la dispoziția angajatorilor noua versiune REGES/REVISAL

Incepând cu data de 10 aprilie 2023, INSPECȚIA MUNCII pune la dispoziția angajatorilor noua versiune REGES/REVISAL. Astfel, transmiterea registrului va putea fi efectuată numai pentru fișiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.8/6.0.9 ale aplicației Revisal.

𝐂𝐞 𝐚𝐝𝐮𝐜𝐞 𝐧𝐨𝐮 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐬𝐚𝐥 6.0.9?

 Posibilitatea de înregistrare a oricăror contracte suspendate, indiferent de normă (respectând temeiurile și regulile de suspendare) sau a oricaror contracte active cu normă întreagă, pentru un angajat acoperind următoarele scenarii:

• Toate contractele unui angajat pot fi cu normă întreagă și suspendate;

• Un contract cu normă întreagă poate fi activ, restul contractelor, indiferent de norma și de numărul lor, pot fi suspendate;

• Un angajat poate să aibă un singur contract cu normă întreaga la același angajator;

• Un angajat poate să aibă mai multe contracte active cu normă întreagă la angajatori diferiți, cu respectarea prevederilor legale.

 Raportul per salariat evidențiază reactivarea înregistrată în istoricul contractului, iar aceasta operațiune nu este ignorată în cadrul mecanismului de constituire a intervalelor de vechime.

 Actualizare nomenclator coduri COR: coduri modificate, denumiri modificate, ocupații noi, 66 de coduri eliminate.

 Actualizarea nomenclatorului 𝑵𝒂𝒕̗𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆 pentru Marea Britanie, în privința cetățeniei pentru salariații activi și angajatori persoane fizice proveniți din Marea Britanie.

𝗜𝗠𝗣𝗢𝗥𝗧𝗔𝗡𝗧!

Lucrările de mentenanță necesare actualizării versiunii sunt programate în perioada 07.04.2023 ora 14:00 – 08.04.2023 ora 14:00, interval în care portalul REGES pentru transmiterea on-line a registrului general de evidență a salariaților va fi indisponibil.

 Pentru actualizarea aplicației Revisal de către angajatori, este recomandat să se urmăreasca instrucțiunile cuprinse în 𝐺ℎ𝑖𝑑𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑎𝑙𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑖 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒, ce urmează să fie publicate ulterior efectuării lucrărilor de mentenență aici: https://www.inspectiamuncii.ro/reges

 Pentru securitatea datelor, este indicat ca, înainte de orice operaţiune legată de instalarea unei noi versiuni a aplicaţiei Revisal, să se efectueze o copie de siguranță a bazei de date.

 Angajatorii care în prezent utilizează versiunea Revisal 5.0.8 nu vor putea mai transmite fișierele de tip .rvs în noua versiune.

𝐃𝐚𝐧𝐭𝐞𝐬 𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐚𝐞 𝐁𝐫𝐚𝐭𝐮, 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭, despre aplicația Reges/Revisal: „Doresc să le mulţumesc colegilor mei şi echipei care se ocupă de buna funcționare a aplicației în forma sa actuală. Încercăm, prin mijloacele tehnice pe care le avem la dispoziție, să menținem aplicația în pas cu toate modificările legislative, astfel încât să aibă o funcționalitate optimă, atât pentru angajatori, cât și pentru inspectorii de muncă. Proiectul REGES Online la care lucrăm acum va oferi servicii digitale de înaltă calitate cetățenilor, salariați și angajatori și va permite accesul acestora într-un sistem informatic centralizat. Am solicitat public și am primit deja propuneri concrete de îmbunătățire a actualei aplicații, astfel încât noul REGES Online să corespundă așteptărilor angajatorilor și celorlalți utilizatori. Echipa de proiect a analizat cu deosebită atenție și interes toate propunerile înaintate, desprinse din practica gestionării resurselor umane și le va introduce în configurația viitoarei aplicații.”

Articolul Inspectia Muncii pune la dispoziția angajatorilor noua versiune REGES/REVISAL apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.