De la haos la ordine: Cum să menții curățenia în casă fără prea mult efort?

Cu toții ne dorim să avem o casă ordonată și curată, însă uneori menținerea curățeniei poate fi o sarcină obositoare și copleșitoare. Avem o viață aglomerată în care trebuie să alergăm între facultate, serviciu, treburi casnice și să îți rămână și puțin timp pentru tine, așadar totul pentru a face curățenie este limitat și probabil ultima grijă.

Dacă ai o familie mare, copii și poate animale de companie, curățenia locuinței poate fi o treabă dificilă. Pentru că o casă ordonată și curată te ajută să te relaxezi și este un spațiu care te încarcă cu energie pozitivă, vei afla în continuare cum să menții curățenia în casă fără a te simți copleșit.

Iată 4 sfaturi utile de care să ții cont atunci când faci curat în casă

1. Fă curățenie regulat

Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont pentru a menține casa curată este să faci curățenie în mod regulat. Asigură-te că faci curat măcar o dată pe săptămână și nu mai rar, deoarece un mediu curat reduce riscul la infecții, alergii, și minimizează prezența bacteriilor de pe suprafețe. Pentru a nu te simți copleșit, poți încerca să faci curat câte 30 de minute în fiecare zi, astfel la sfârșitul săptămânii va fi mult mai puțină treabă. De exemplu, azi ștergi praful, mâine aspiri, iar peste două zile îți organizezi dulapul timp de 30 de minute.

2.     Trăiește organizat

Îți va fi mult mai ușor să faci curat dacă ai casa organizată. Poți investi în cutii de depozitare și organizatoare de diferite dimensiuni, în care să distribui toate obiectele, în funcție de scopul acestora. În acest fel sertarele și dulapurile tale vor fi mai aerisite și îți va fi mai ușor să găsești ceea ce cauți.

3.     Folosește produse de curățenie eficiente

Este în avantajul tău dacă investești de la început în produse de curățenie de calitate, care îți garantează eficiența pe termen lung. De exemplu, aspiratoarele din gama Altex au un grad ridicat de putere și vor curăța podeaua mult mai rapid decât mătura tradițională care nu face decât să împrăștie praful. De asemenea, folosește lavete din microfibră pentru a șterge praful de pe suprafețele delicate, bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosurile neplăcute și degresant pentru a scoate petele rezistente de grăsime.

4.     Nu ignora zonele ascunse

Dacă vrei să fie de durată curățenia, asigură-te că vei ajunge să cureți și zonele mai puțin accesibile cum ar fi plintele, în spatele dulapurilor sau frigiderului, sub dulap sau partea de sus a ușilor. Dacă nu sunt curățate în mod regulat, aceste zone vor acumula praf și mizerie, care îți vor afecta sănătatea.

În concluzie, menținerea unei case curate și ordonate poate fi o sarcină rapidă și distractivă atunci când lucrezi organizat și atent. Iar atunci când asculți în căști melodiile preferate, curățenia devine mai ușoară și îți vei îmbunătăți și starea de spirit.

Sursa foto: freepik.com