Asociatia Bucuresti organizeaza Turul Revolutiei din 1989 la aniversarea evenimentelor de acum 33 de ani

[ad_1]

Turul Revoluţiei din 1989 este un proiect educativ gratuit ce prezintă povestea celor care au înfruntat cu mâinile goale tancurile şi gloanțele pentru a răsturna dictatura comunistă. Traseul trece prin punctele importante ale vremii, iar fiecare popas aduce informații mai puțin cunoscute despre zilele ce au schimbat ireversibil atât viața cotidiană, cât și istoria României. Actiunea prezinta lucruri pe care nu le citești pe wikipedia: rockerii și punkerii de la Romană, epopeea Baricadei de la Intercontinental, muncitorii și suporterii ce răspundeau cu „Deșteaptă-te, Române” gloanțelor trase de soldați.

Evenimentul se derulează pe parcursul a două zile consecutive, necesare contextului și desfășurării detaliate a întâmplărilor:

– sâmbătă, 10 decembrie – Victoria Socialismului: prezintă atmosfera anilor ‘80 cu date inedite despre obiceiurile, muzica şi viaţa cotidiană în comunism

– duminică, 11 decembrie – Revoluția Română din 1989: evenimentul continuă cu evenimentele dramatice care au schimbat cursul istoriei și se concentreaza pe oamenii din stradă, aflaţi de o parte și de alta a baricadei, revoltaţi şi represiune, eroi și criminali

Acțiunea începe la ora 15. Iniţiativa este apolitică, independentă și gratuită.

Evenimentul pe Facebook https://fb.me/e/2jXONYByC

Articolul Asociatia Bucuresti organizeaza Turul Revolutiei din 1989 la aniversarea evenimentelor de acum 33 de ani apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link