Aproape 50 de orase au depus cereri de finantare pentru insule ecologice digitalizate

[ad_1]

47 de orașe au depus deja cereri de finanțare pentru construirea de insule ecologice digitalizate, prin primul program de finanțare lansat de Ministerul Mediului din fondurile PNRR.

„Orașele din județul Hunedoara s-au mișcat cel mai repede, având depuse deja 6 proiecte, iar harta de mai jos arată cum stau și celelalte regiuni la capitolul intenției de modernizare a infrastructurii de colectare selectivă.

 Avem o alocare bugetară de 260 milioane de euro din care se pot instala 13.700 de insule digitalizate. Sesiunea de depuneri de proiecte va fi deschisă până la mijlocul lunii noiembrie și sper, ca autoritățile locale să se folosească de această oportunitate pentru a îmbunătăți managementul deșeurilor şi gradul de reciclare.

Finanțăm integral realizarea acestor insule. Oferim posibilitatea instalării unor insule ecologice digitalizate supraterane dar şi îngropate, subterane, care funcționează foarte bine în zone de turism, în centrul orașului. Acestea sunt containere inteligente în care vor putea fi aruncate separat deșeurile biodegradabile, hârtia, plasticul, sticla sau metalul”, transmite ministrul Mediului, a transmis Tánczos Barna.

Articolul Aproape 50 de orase au depus cereri de finantare pentru insule ecologice digitalizate apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link