5 motive pentru care românii aleg creditele nebancare

Fiecare trasează propriul său drum financiar și, ca atare, nu există o soluție care se potrivește tuturor. De exemplu, preferințele pentru un telefon mobil pot fi diferite în cazul fiecăruia dintre noi. Aceeași logica se aplică și împrumuturilor sau microcreditelor. Din fericire, există o varietate de credite nebancare disponibile, fiecare având beneficii și cerințe de eligibilitate diferite.

Unul dintre tipurile de credite nebancare care a câstigat popularitate în ultimii ani este micro-imprumutul de nevoi personale. Așa cum îi spune și numele, micro-imprumutul acoperă sume între 200 si 10.000 lei, bani pe care îi poți utiliza pentru vacanțe, cumpărături, acoperirea unor cheltuieli neprevăzute sau pentru orice alte planuri ai avea.

Există numeroase avantaje ale împrumuturilor de nevoi personale; însă, acest articol se va concentra pe cele mai importante 5.

 1. Poți să-l accesezi când ai nevoie urgentă de bani

Unul dintre marile avantaje ale împrumuturilor de nevoi personale este că cererile sunt procesate și primesc răspuns în mai puțin de o oră, sunt rapid aprobate, iar banii îi primești (pe card sau în cont) într-un timp la fel de scurt. Dacă ai o cheltuială neprevazută sau dacă urmează să faci o achiziție care îți depășeste salariul, un astfel de credit îți oferă flexibilitatea financiară de care ai nevoie.

 • Nu este necesar niciun garant sau garanție (pentru sume de până la 10.000 lei)
  Un alt beneficiu al creditului de nevoi personale este că nu este condiționat de înscrierea unei ipoteci, de garantarea cu un bun imobiliar sau de semnatura unei alte persoane care să ii fie girant. Procesul de aprobare este mai puțin rigid, iar cerințele sunt mult mai permisive decât în cazul creditelor bancare.
 • Folosești împrumutul pentru cumpărături, proiecte personale sau pentru orice altceva dorești tu
  Împrumuturile oferite de instituțiile financiare nebancare sunt flexibile, astfel încât tu poți decide cum să cheltui banii. O sumă poate fi folosită pentru a finanța o vacanță sau chiar pentru a-ți deschide un mic business. Tu poți decide cum să folosești acest credit IFN și nu este nicio obligație de a spune motivul pentru care l-ai cerut.
 • Un istoric negativ de credit nu este obligatoriu o piedică
  Împrumuturile bancare de nevoi personale se oferă în general doar clienților cu un istoric pozitiv de credit, acelor bun platnici. Spre deosebire de acestea, creditele nebancare acordate de IFN-uri sunt accesibile tuturor: procesul de completare a formularelor decurge la fel de usor pentru toata lumea, tuturor le sunt necesare aceleași documente. Cu toate acestea, indiferent de cine acordă împrumutul și care sunt motivele pentru care obțin această sumă, trebuie să te asiguri că vei putea rambursa împrumutul la data scadentă.
 • Poți solicita un credit online din confortul casei tale
  Indiferent unde te afli, poți aplica pentru un credit în câteva minute. Fără să pierzi timpul pe drumuri sau la cozi, indiferent de ora sau de ziua în care vrei sa aplici (ex: în weekend sau în zile libere naționale). Procesare creditului este automatizată iar aprobarea poate fi rapidă. Dacă alegi să primești banii pe card, după aprobarea creditului, ajung la tine aproape instant și te poți folosi de ei cum dorești.